badminton I
badminton-1019104_1920
badminton-4730824_1920
7f897b1ebd9e5e8ef5e6e48d44f316df

Badminton

Har du lyst til at spille badminton i Præstø? Så har vi et godt tilbud til dig! Uanset om du har spillet før eller er helt nybegynder. Alle kan være med og det er aldrig for sent at lære noget nyt!

Er du under 18 år, kan du komme med på vores juniortræning. Vi træner hver mandag og onsdag, hvor du kan møde andre børn og unge og lære det mest basale.

Er du over 18 år og har spillet lidt før, kan du være med på vores fællestræning onsdag aften. Her spiller vi på kryds og tværs i forskellige spillerunder, så du kommer til at spille både med og mod en bred vifte af spillertyper på alle niveauer.

For seniorer har vi en aktiv ældregruppe. Her er der træning tirsdag og torsdag, hvor der er fokus på både hygge og fællesskab og på at få sved på panden og holde formen ved lige.

Hvis I er flere, der er vant til at spille sammen, kan I også leje en fast bane hver uge. Du kan se under Tilmleding hvornår der er ledige baner.

Du kan finde mere info om vores hold og priser i menuerne. Du er også velkommen til at kontakte en af klubbens kontaktpersoner.

Vel mødt!

Badmintonhold

UNGDOM

Har du lyst til at spille badminton og er du under 18 år, kan du komme med på vores juniortræning. Vi er omkring 20 spillere i alle aldre og der er også plads til dig! Uanset om du har spillet før eller er helt nybegynder.

Hvornår træner vi?

Vi træner hver mandag og onsdag eftermiddag i Præstø Hallen. Vi stiller ikke krav om, at du kommer begge dage. Du er velkommen til kun at træne med en dag.

Hvem kan være med?

Vi har fokus på bredden. Det skal være sjovt og hyggeligt, og alle skal kunne være med. Også de små nybegyndere.

Vores træning består derfor mest af en blanding af leg, slagøvelser, løb, frit spil og kamptræning. Vores mål er, at det skal være hyggeligt og sjovt, og give dig et basalt kendskab til sporten.

Hvis du er klar til mere end det, bør du søge videre til en større klub. Der er fornuftige tilbud i både Næstved og Vordingborg. Husk blot, at det ene ikke behøver at udelukke det andet – du er stadig velkommen til at melde dig til i Præstø, hvis du har lyst til at gøre begge dele.

 

Kom og prøv

Som ny spiller kan du træne med i to uger, før du melder dig ind. Så kan du se, om det er noget for dig. Ketcher kan du låne. HUSK blot gode sko til indendørs brug.

 

Forælder til et badmintonbarn?

Badminton er en sjov sport, også for dig som forælder. Vi håber, at du i ny og næ har lyst til at kigge forbi ved vores træning, eller ved vores juleafslutning og klubturnering.

Det hænder, at vi har brug for en ekstra hånd. Det kan være som organisator, chauffør, kagebager eller heppekor. Men det er sjældent og du vil næppe blive overbelastet.

Hvis dit barn har lyst til at spille stævner, kræver det lidt ekstra af dig. Der kan være lang transport, ventetid i halen og behov for hjælp i kampene. Vi anbefaler derfor, at du som forælder får lært de mest basale regler i spillet, så du bedst muligt kan hjælpe dig barn. Men bare rolig – der er masser af andre forældre, der har prøvet det før, som du kan spørge til råds, hvis du har behov.

Har du lyst til selv at spille med dit barn i ny og næ, er der familiebadminton hver søndag i Præstø Hallen. Det er sjovt og super hyggeligt.

 

Stævner

Som badmintonspiller kan du spille masser af stævner. Faktisk er der stævner, (næsten) hver eneste weekend, for både den bedste elite og den helt nye nybegynder.

Nogle stævner er mere oplagte end andre. Vi anbefaler at du begynder med et “begynder-stævne” – det er stævner, hvor der kun deltager spillere, der aldrig har spillet stævner før. Du er derfor sikker på kun at møde andre på samme niveau og der er plads til, at I kan få hjælp undervejs, hvis I ikke helt har styr på point og regler endnu.

Det hele bliver styret via siden: www.badmintonplayer.dk. Her kan du finde info om alt fra stævner, spillere og programmer til seneste nyt om verdenselite.

Når du vil tilmelde dig et stævne, skal du oprette en profil. Alle spillere er opdelt efter både alder og niveau. Man begynder normalt i D-rækken og rykker så løbende op i rækkerne i takt med at man bliver bedre.

Bemærk at det typisk koster 1-200 kroner at tilmelde sig et stævne. Det kan derfor let blive dyrt, hvis du gerne vil spille mange stævner.

Når du skal til stævne

Når du har tilmeldt din en turnering, kommer du med i turneringens spilleprogram. Det bliver typisk sendt ud pr. mail direkte til deltagerne 3-6 dage før stævnet. 

Husk at komme i god tid. Man skal være spilleklar mindst 30 minutter før – og der skal også være tid til at varme op, fylde en drikkedunk osv.

Har du brug for mere hjælp?

BadmintonPlayer.dk har et hav af funktioner. Der er gode vejledninger under FAQ. Her kan du f.eks. se, hvordan du kan tilknytte flere spillere til samme brugerprofil. Det kan være smart, hvis man er forælder til to badmintonbørn.

VOKSNE

Har du lyst til at leje en bane? Vi har ledige tider i Præstø Hallen – Du kan se her hvornår: Tilmelding

Søndag kan det dog ske, at hallen i ny og næ er optaget til anden side. Det sker kun få gange om året, men vi kan ikke garantere, at du får besked på forhånd. Så du skal være indstillet på, at der er en (lille) risiko for at gå forgæves.

Fællestræning

Har du spillet før? Og mangler du en fast makker? Så hop med på vores fællestræning. Det er onsdag fra 18.30-20.00. Her mødes mellem 15 og 25 spillere hver uge til spillerunder på kryds og tværs. Typisk 2-3 spillerunder pr. gang.

Du skal være indstillet på at spille med alle. Også nogle af vores mindre øvede spillere eller et par af vores juniorspillere. Langt de fleste har dog et stabilt og nogenlunde ens niveau, så det plejer sjældent at være et problem.

Tilmelding

Du kan se ledige tider, priser og tilmelde dig her.

Bemærk at hvis du tilmelder dig et hold, kan du få time nummer to til halv pris. Du kan derfor f.eks. vælge at spille to dage om ugen eller få to timer i træk. Kontakt Ninna Hemmningsen på maagerne@live.dk, hvis det har interesse.

ÆLDRE

Har du rundet de 60? Så er vores ældrebadminton måske noget for dig.

Ældrebadminton er i de seneste år blevet særdeles populært. Mange klubber melder om stor succes og i Præstø er vi en pæn flok, der hygger os sammen og spiller hver uge.

Du behøver hverken at være god på banen eller i super form, for at være med. Vi har alle hver vores skavanker, men sammen får vi sved på panden og holder kroppen igang.

Har du lyst, kan du også tage med til stævne for ældre. De er ofte særdeles populære og det er ikke unormalt, at der er op mod 100 deltagere.

Lidt fakta om fjerbolde

Fjerbolden er et naturprodukt. Det er derfor vigtigt, at du opbevarer den korrekt – så holder den længere og du får mere for dine penge.

Det bedste sted for en fjerbold er i en luftfugtigheden på 85-90 procent. Det kan du styre i et fugtskab, men mindre kan også gøre det. Du kan f.eks. opbevare dine bolde på badeværelset eller i en fugtig kælder. Der må blot ikke være for koldt.

Det værste du kan gøre, er at lægge dine bolde i direkte sollys, i et varmt fyrrum, et fjernvarmeskab eller andre meget tørre rum. Lave temperaturer er heller ikke godt, så en kold bil bør du også undgå.

Hvis dine bolde er blevet for tørre, kan du fugte røret indvendigt med en blomsterbestøver eller lægge et stykke vådt køkkenrulle ind i røret. Du kan også dampe boldene over kogende vand – det hjælper næsten altid. Husk blot, at boldene omvendt ikke må blive for våde.

 

Lidt om hastighed

Din bold skal flyve med den rette hastighed. Hvis du står på baglinjen og skyder en hård, flad bold lige over nettet, skal den helst lande i området omkring den forreste baglinje på modsatte side. I nogle haller er der sat markeringsmærker på banerne, der viser hvor den skal ramme, men det har vi ikke i Præstø Hallen.

Hvis din bold er for hurtig, kan du gøre den langsommere ved at bøje spidsen af fjerene ud. Begynd med hver fjerde fjer. Hvis du stadig synes den er for hurtig, kan du tage hvert andet. Men byg langsomt op, så du ikke risikerer at den pludselig bliver for langsom. Det er yderst sjældent, at det er nødvendigt at bøje alle fjerene.

Du kan gøre din bold hurtigere, ved at lave samme manøvre omvendt; Bøje spidsen af fjerene ind. Men her gælder det samme; Begynd i det små og prøv bolden af undervejs.

Din bold er afhængig af både temperatur og tryk. Du kan derfor godt opleve, at en bold flyver fint den ene dag, men er for langsom en anden. Måske fordi vejret i mellemtiden er skiftet mellem høj- og lavtryksvejr.

Kontaktpersoner

Ungdom:
Chanette Rønne Svane Jensen
tlf. 6019 2026
chanettej88@hotmail.com

Voksen:
Maiken Kamp
tlf. 28266176
maiken.kamp@hotmail.com

Senior:
Finn
Mobil: 61372757

Præstøhallen
Rosagervej 19
4720 Præstø