Jiu Jitsu

Hvad er Jiu-Jitsu?
Jiu-Jitsu er en metode som fokusere på kast, holde teknikker, vendinger, ledlåse og stranguleringer, og målet er at kunne kontrollere og eller få sin modstander til at overgive sig.

Direkte oversat betyder Jiu-Jitsu “Den bløde kunst” og grundideen bag er at man skal kunne overvinde en større og stærkere person ved hjælp af teknik dvs. ved at bruge modstanderens styrke og energi mod dem selv og samtidig bruge sin egen fysik optimalt. Teknikkerne tager derfor udgangspunkt i en grundlæggende forståelse for kroppens anatomi, bevægelsesretninger og styrkeforhold.

Hvorfor træne Jiu-Jitsu?
Selvforsvar => Jiu-Jitsu er en af de mest effektive selvforsvarssystemer, da der altid tages udgangspunkt i realistiske situationer.

Fysisk træning => Ved regelmæssig træning er Jiu-Jitsu en effektiv motionsform som udvikler og vedligeholder kvaliteter som styrke, kondition, bevægelighed, smidighed og koordination.

Personlig udvikling => Med tiden oplever mange et øget selvværd, selvtillid og selvdisciplin.

Socialt => Som Jiu-Jitsu udøver er man afhængig af sine træningsmakkere og det er derfor en god måde at møde nye mennesker på og danne gode relationer.

DOJO-KUN
DOJO-KUN rummer de moralske regler man har i Dojoen (træningssalen). Men disse regler følger også en uden for dojoen.

Respekt => I PJJ lægger vi stor vægt på at man har respekt for sine medmennesker.

Læring => I PJJ er læringen og udviklingen i fokus. Man forsøger at opnå det perfekte, velvidende om at dette aldrig kan lade sig gøre. Det er altså to sider af samme sag.

Karakter => I Dojoen søger man den perfekte karakter dvs. at man på den ene siden er ydmyg og på den anden side også har slagkraft og opbygger selvtillid og selvdisciplin.

Vær ikke voldelig i din optræden => Som medlem af PJJ har man et stort ansvar for at vise at vold altid er den absolut sidste udvej. Evner giver ansvar.

Jiu-Jitsu historie
Oprindeligt stammer Jiu-Jitsu fra Japan hvor samuarierne praktiserede kampsystemet Bugei, som bestod af over 50 forskellige kampformer der kaldtes Jitsu fx Kyu-Jitsu som er bueskydningsteknik. En anden kampform som de brugte var Jiu-Jitsu. Grundideen i Jiu-Jitsu er at man skal uskadeliggøre sin modstander med mindst mulig brug af styrke og våben, derfor er Jiu-Jitsu ofte oversat til “Den blide kunst”.

Senere hen blev Jiu-Jitsu mindre anvendt da krigsførelse grundet moderne teknologi i langt mindre grad var nærkontaktskampe. Alligevel overlevede Jiu-Jitsu og i 1900-tallet begyndte der at komme interesse for kunsten, især i europa og amerika.

 

Kontingent:
– Under 18 år 800.-
– Seniorer 1.050.-

Der udleveres en tandbeskytter ved betalt kontingent

Alder fra 14 år og opefter.
Træning tirsdag og torsdag fra kl. 16-18 opstart tirsdag den 31.08-2021

Svømmehallen
ved Idrætshøjskolen Bosei
Evensølundvej 5
4720 Præstø